Als je zakelijk bezig bent met social media gaat het er niet altijd om dat jij je als zzp’er daar ook op die manier populair moet maken. Het gaat er meer om dat je aanhang probeert te creëren. Daar dien jij je als ondernemer eerst op te focussen.

Wil je dit bereiken dan dien je ervoor te zorgen dat je aanwezig bent en daarbij is van belang dat je als zzp’er ook je persoonlijke kant van het verhaal laat zien. Het gaat erom dat jij de juiste balans creëert tussen je persoonlijke en zakelijke vaardigheden zodat je daarmee het social media succes kunt creëren.

Aanbeveling

Door je op persoonlijk vlak open te stellen zorg je ervoor dat je aanbeveling kweekt. Zie het maar zo. Ik mag je bijvoorbeeld op basis van je ideeën omtrent een bepaalde film of bepaald muziek. En dit heeft dan helemaal niets te maken wat betreft de behoeften die ik op dat moment als klant heb.

Het gaat er hier dus niet perse om dat er relevantie op dat gebied dient te zijn. Dat komt later. Het gaat erom dat ik je als toekomstige zakenpartner mag waardoor je eigenlijk al in mij geheugen staat gegraveerd. Mocht er zich ooit in de toekomst een zakelijk voorval voordoen dan is de kans groot dat je dan op basis hiervan als zelfstandige wordt aanbevolen.

Eerste impressie

Het is belangrijk dat er bij de eerste impressie al een soort chemische reactie ontstaat in positieve zin. Krijg je dat voor elkaar dan heb je grote kans dat dit ook zo zal blijven. Hierdoor maak je ook weer kans dat de interactie van blijvende of wederkerende aard zal zijn.

In het dagelijkse leven probeer je ook enig binding te creëren in je manier van zaken doen om je klanten tevreden te houden in de hoop dat deze ooit weer zullen terugkeren. In social media is het eigenlijk ook niet anders.

Als zzp’er dien je constant interactief te blijven met je aanhang dat zich bevindt op een bepaald social media platform . Daarbij is van belang dat je ook in de gaten blijft houden om de hoeveel tijd jouw aanhang verwacht dat je het contact maakt. Met regelmaat actief zijn is van zeer groot belang in dit verhaal.

Pin It on Pinterest

Share This