Door het creëren van naamsbekendheid ben je in staat om je als zzp’er een unieke plaats te geven binnen het landschap waar jij je producten en/of diensten aanbiedt. Het duidelijk neerzetten van naamsbekendheid is een proces dat niet vanzelfsprekend ontstaat. Het vereist een flinke dosis inzet waarbij tactiek en persoonlijke kwaliteit een grote rol speelt.

Bij het creëren van naamsbekendheid moet je in de hoedanigheid van freelancer of zzp’er denken aan het neerzetten van een bepaalde identiteit waardoor jij tezamen met je product of dienst onderscheidend bent ten opzichte van je concurrenten. Het is de naamsbekendheid wat onder andere ervoor zorgt dat je klanten een bepaald beeld van jou krijgen en dan een beeld in positieve zin.

Naamsbekendheid en groei

Naamsbekendheid zal een grote rol spelen bij het binnenhalen van projecten. Dit zal dan weer effect hebben op de groei van je onderneming. Zoals je ziet, werken aan naamsbekendheid dien je absoluut niet te onderschatten in je positie als ondernemer. Het heeft zeer veel invloed op succes.

Identiteit

Zoals gezegd met je naamsbekendheid creëer je een stukje identiteit waardoor je als ondernemer instaat bent je te onderscheiden van soortgelijke ondernemers die dus soortgelijke producten of diensten aanbieden. Het is hier waar de strijd met andere ondernemers wordt gespeeld die soortgelijke producten of diensten aanbieden waar de klant uiteindelijk tussen moet kiezen.

Persoonlijke kwaliteiten

Voor jou als zzp’er is je naamsbekendheid de dienst of het product dat je aanbiedt. De dienst of het product staat dan weer voor je onderneming en uiteindelijk ben jij degene die achter deze onderneming staat. Het komt er dus op neer dat in de hoedanigheid van zzp’er jij uiteindelijk instaat voor je naamsbekendheid. Het is iets wat je als ondernemer door je persoonlijke kwaliteiten neerzet.

Je persoonlijke kwaliteiten zullen ervoor zorgen dat je relaties opbouwt en onderhoud en hoe jij precies zaken doet. Vertrouwen van de klant en daarbij op gemak voelen, dat is waar jij als persoon voor dient te zorgen.

Als zzp’er dien jij je niet te gaan verschuilen achter je logo of een mooi ondernemerskreet en maar denken dat daarmee de klant binnen is. Nee, je dient te werken aan persoonlijke kwaliteiten, dat zorgt weer voor naamsbekendheid en dat zorgt dan weer voor succes.

Pin It on Pinterest

Share This