Indien je als ondernemer of zzp’er extern kapitaal nodig hebt voor het drijven van je onderneming bestaat er niet alleen de lening in hypotheekvorm. Er zijn diverse andere producten waar je uit kunt kiezen.

Een van deze producten is bijvoorbeeld een durfkapitaalfonds. In dit geval wordt de lening door de banken verschaft. Dit geld wordt niet zelf door de banken samengebracht, maar door kapitaalkrachtige particulieren. Daartegenover staat dat je wel enige dekking moet bieden in de vorm van een hypotheek voor dat bedrag.

Borgstelling

Indien je iemand om je heen hebt die garant wilt staan voor een lening die je afsluit bij de bank dan is het vaak zo dat je makkelijker de lening kunt krijgen.
Mocht je dus je lening niet kunnen betalen dan zal deze persoon instaan hiervoor.

De borgsteller neemt dan in dat geval de lening van jouw over en naar wat je hebt afgesproken met de borgsteller los je het bedrag af wanneer je daartoe in de gelegenheid bent.

Sociale dienst

Geniet je een uitkering en wil je een bedrijf starten dan kun je ook beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen. (Bbz). Maar ook indien je niet tot deze groep behoort maar in financiële nood verkeerd als starter of gevestigde ondernemer zijn er mogelijkheden voor hulp. Je kunt een lening afsluiten voor investeringen of voor het dekken van levensonderhoud.

Leasing

Je hoeft ook niet altijd een lening af te sluiten indien je een bedrijfsmiddel wilt aanschaffen. Je kunt het in principe ook huren of leasen.

Participatie

Je kunt ook een zodanige constructie maken dat degene van wie je het geld hebt geleend voor een deel maakt tot een medepartner in je bedrijf. Je dient dan wel een vennootschap op te richten en wel een commanditaire vennootschap of wel een CV.

Subsidies

Hou jij je bezig op het gebied van techniek of milieu en heb je ideeën die zeer innovatief van aard zijn, dan kun je ook een beroep doen op diverse instanties voor een subsidie. Zo heb je Agentschap NL of Technopartner. Je kunt diverse subsidie mogelijkheden bekijken middels de subsidiewijzer.

Pin It on Pinterest

Share This