Besluit je fulltime door het leven te gaan als zzp’er waarbij het iets minder zit met je ervaring, zorg er dan in ieder geval voor dat je een financiële back-up hebt voor een aantal maanden. Het is eenmaal zo dat je ten op zichtte van de gevestigde concurrentie in deze situatie een achterstand hebt. Door een back-up kun je dit dan voor een deel opvangen.

Kiezen voor een fulltime bestaan als startende zzp’er kan naast bovengenoemd nadeel ook een aantal voordelen hebben.

Volledige tijd en energie

Zo kun je denken aan het feit dat jij je volledige tijd en energie kunt stoppen in je droom. Zou je naast je zzp’er activiteiten ook nog een baan erbij hebben dan zou je een juiste balans dienen te creëren. Het nadeel hiervan is dat je weer niet de volle aandacht aan je onderneming kunt schenken. Indien jij je alleen maar dient te concentreren op een aspect om op een bepaalde manier inkomen te genereren, dan maak je meer kans dat je sneller succes zult behalen.

Vrije tijd

Een ander voordeel van het alleen maar kunnen concentreren op je startende zzp’er werkzaamheden is het feit dat jij je vrije tijd niet met tegenzin dient op te offeren. Je weekenden kun je bijvoorbeeld vrij houden voor je gezin of familie. Aan de andere kant kun je het gewoon gebruiken om door te werken aan je projecten. Waar het hier om gaat is, dat er niet een verplicht aspect aanwezig is waardoor jij je tijd dient te verdelen en dan op zodanige wijze dat dit storend is voor je normale situatie.

Klanten

Een nog belangrijker punt bij het fulltime werkzaam zijn als zzp’er is het feit dat je volledig voor je klanten beschikbaar bent tijdens normale kantooruren.

In de beginfase van je ondernemersactiviteiten is het van uitermate belang dat jij je klanten binnen de gebruikelijke tijden normaal te woord kunt staan. Een ander voordeel is ook dat je gewoon persoonlijke afspraken kunt maken met klanten zodat deze langs kunnen komen voor een gesprek of bespreking. Uiteindelijk zal het geheimzinnig afdoen van telefoontjes of afspraken jouw onderneming absoluut geen goed doen.

Pin It on Pinterest

Share This