Je zzp bedrijf uitbreiden kan vroeg of laat behoren tot een van de mogelijkheden wat betreft de toekomst van het ondernemerschap.

Als zzp’er start je ooit vanuit je eentje. Afhankelijk van de situatie kun je plannen hebben dat je vanaf het begin al in je achterhoofd houdt dat er ooit in de toekomst uitbreidingen zullen plaatsvinden in de vorm van een samenwerking.

Een andere situatie kan zijn dat de werkzaamheden plotseling van zodanig aard worden dat je absoluut niet meer in staat bent het werk in je eentje te verrichten. Je kunt hier dan denken aan de situatie dat je een project aanneemt waarbij het jou aan een bepaalde expertise ontbreekt.

Expert

Om het project niet aan je neus voorbij te laten gaan is het dan handig dan je in zo’n situatie gebruik maakt van de expertise van een andere zzp’er. Je zou zo’n persoon dan voor de duur van het project kunnen inhuren.

In dit soort gevallen dien jij je wel altijd af te vragen of het wel handig is dat je een deel van het project uit handen geeft aan een ander. Het inhuren van een expert heeft ook hier zowel zijn voor- als nadelen.

Voordeel inhuren

Wat betreft voordelen zou je aan het volgende kunnen denken.

Omzetvergroting. Door het aannemen van een project van dit kaliber maak je meer kans op een grotere omzet. Natuurlijk kun je redeneren dat een deel van je omzet zal wegvloeien door het inhuren van een ander expert. Maar wat je niet dient te vergeten is het feit dat dat je een project binnenhaalt dat je anders had moeten laten varen.

Portfolio. Je dient ook te denken aan je portfolio. Desbetreffende klant kan net die klant zijn dat van een grote toegevoegde waarde voor je portfolio kan betekenen. Laat je zo’n project zitten dan kan dit ook weer een rol spelen voor de toekomst van je bedrijf.

Ervaring. Het project kan van zodanig aard zijn dat je daardoor je ervaring op een nog hogere pijl kan brengen. Grotere projecten bieden namelijk de kans om nog meer gebruik te maken van expertise in verdere gradaties.

Minder risico. Een groter project biedt je de kans om je onderneming verder uit te breiden. Het probleem hierbij kan zijn dat wanneer je mensen in vaste dienst moet aannemen je meer risico loopt mocht het een en ander misgaan. Door iemand in te huren in de hoedanigheid van zzp’er zelf werk je met zo’n persoon samen voor de duur van het project. Klikt het niet dan houdt het daarmee dan ook op.

Pin It on Pinterest

Share This