Wil je het wel of niet, kies je voor een zzp carrière en je hebt er een baan naast dan zal je vroeg of laat toch de knoop dienen door te hakken om je baan volledig vaarwel te zeggen.

Belangrijk bij deze stap is dat je het geheel op een positieve manier afsluit en niet met een opgeheven gezicht de deur uitgaat. Natuurlijk is het soms zo dat je die ene baas nooit meer wilt zien. Aan de andere kant, als het bedrijf waar je hebt gewerkt zich in dezelfde branche bevind als waarin jij jouw zzp werkzaamheden gaat voortzetten, dan dien je er toch wel even tactisch bij stil te staan.

Bron aan werk

Het kan namelijk zo zijn dat je voormalige baas je kan helpen bij het vinden van klanten die profijt kunnen hebben van de door jou aangeboden diensten. Uiteindelijk kan je voormalige werkgever een bepaald netwerk bezitten aan klanten die soms niet volledig bediend kunnen worden. Of dat er een zodanige drukte op de werkvloer heerst tijdens bepaalde perioden, dat er een zelfstandig ondernemer voor nodig is.

Het kan ook zo zijn dat er niet afgemaakt werk op tafel ligt waar jij een goede kandidaat voor zou kunnen zijn om dat als zelfstandige te kunnen vervullen. Kortom, ook je ex-werkgever kan een bron aan werk zijn waar je als startende zzp’er je voordeel uit kunt halen. Je kent namelijk de cultuur, manier van werken en met wat voor werk je precies te maken krijgt.

Vrijheid

Een ander aspect waar je rekening mee dient te houden op het moment dat je volledig als zzp ‘er door het leven gaat is dat je er helemaal alleen voor staat. Wees je hier bewust van en stel jezelf erop in dat er geen helpende hand aanwezig is die je eventueel met een bepaald probleem zal begeleiden.

Voorkom ook dat je in de verleiding komt te staan dat jij je voorziet van allerlei luxe waardoor je aandacht van je werk wordt afgenomen. Discipline is iets wat hoog in het vaandel staat binnen het kader van het leven als zzp’er.

Pin It on Pinterest

Share This